Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
  1. #1
    Super Moderator Gene's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Phoenix
    Posts
    1,224
    Gold Award 

    50BMG tune problem.

    I think you should hook up the hose into the TB elbow and not run the breather. The breather is unmetered air, peroid! Hook up your DJWBC software and give it a second go. I'll take a look at it if you want. Gene

  2. #2
    Mini Cooper matt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cave Creek
    Posts
    181
    Gold Award 
    I agree with Gene however, you still need to look at what the MAF is doing. It could be that with the cold and dense air you are maxing out the MAF. Not sure of the upgrades you have but it should not be over looked.

  3. #3
    Super Moderator Gene's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Phoenix
    Posts
    1,224
    Gold Award 
    I'm pretty sure he has an sct 2400 maf on there. He should however see how many volts he is hitting at WOT. This can be done via WBC as well. You just have to hook it up to the right pin though. Matt, hook us up the PCM pinout via adobe, I'm lazy.

  4. #4
    Mini Cooper matt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cave Creek
    Posts
    181
    Gold Award 
    Quote Originally Posted by Gene
    I'm pretty sure he has an sct 2400 maf on there. He should however see how many volts he is hitting at WOT. This can be done via WBC as well. You just have to hook it up to the right pin though. Matt, hook us up the PCM pinout via adobe, I'm lazy.
    I lost my hosting site awhile back but this should work

    http://2003cobra.blogspot.com/

    Also for reference
    RPM (orange wire on DJWBC) = Pin 26 on PCM
    Analog 1 ~TPS (grey wire on DJWBC) = Pin 89 on PCM
    Analog 2 ~MAF (sorry I have an old one and am not sure on color) = Pin 88 on PCM

  5. #5
    Senior Member 50 BMG's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    AZ
    Posts
    770
    Gold Award 
    I'm on SCT software with a SCT 2400 MAF.

    The PCV is already hooked back up and was when I think the car went lean.

    Where do you hook the Wideband up so I can log then spit it onto a computer?

    EDIT: So do I splice into the numbered port or what? I'm at Aaron's house typing so I dont have my connector stuff available. I got the WBC in July of 2005, dunno what version it is or might be.

    EDIT2: Gene, would ya mind helping me make sure this is OK if I bring the car out on Sunday...not exactly sure what the schedule is. I also just got a brand new laptop through work so guess I can do it in car as well.

  6. #6
    Super Moderator Gene's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Phoenix
    Posts
    1,224
    Gold Award 
    Quote Originally Posted by 50 BMG
    I'm on SCT software with a SCT 2400 MAF.

    The PCV is already hooked back up and was when I think the car went lean.

    Where do you hook the Wideband up so I can log then spit it onto a computer?

    EDIT: So do I splice into the numbered port or what? I'm at Aaron's house typing so I dont have my connector stuff available. I got the WBC in July of 2005, dunno what version it is or might be.

    EDIT2: Gene, would ya mind helping me make sure this is OK if I bring the car out on Sunday...not exactly sure what the schedule is. I also just got a brand new laptop through work so guess I can do it in car as well.
    No problem man. Bring it out on sunday. I'm half tempted to invite everyone over to my house for pics and beer.

  7. #7
    Senior Member 50 BMG's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    AZ
    Posts
    770
    Gold Award 
    Update.

    OK. I just went out and did 2 WOT pulls after the car warmed up to 175 degrees.

    First pull was in 2nd gear. Wideband gauge showed it exactly at 12 on the line.

    Second pull was in 3rd gear. Wideband gauge showed it at 11.5

    Thoughts?

  8. #8
    Super Moderator Gene's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Phoenix
    Posts
    1,224
    Gold Award 
    your fine dude. second gear, you had less load since your tires were spinning up top. A 4th gear pull will be ideal, but risky LOL! See, works fine.

  9. #9
    Senior Member 50 BMG's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    AZ
    Posts
    770
    Gold Award 
    Now I need to check it on 100 octane tune. Can't afford the 5 gallon drum of Torco right now though.

    Well I'm glad I'm fine, and glad I kept my mouth shut about SVC until today/last 24 hours.

    I'm still gonna have Dan's tuner take a look at this thing though, it's never made the power it was suppost too compared to the other eaton/cam cars.

  10. #10
    Super Moderator Gene's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Phoenix
    Posts
    1,224
    Gold Award 
    max power i have seen on an eaton cammed crower stage 3 car was 530-540 RWHP on beef cakes car from Modularfords.com. Not that great if you ask me. These blowers just cant huff enough. You have headers to boot. i bet when I plug in my predator in your car on sunday to log IAT2 temps, they will be though the roof since that eaton will get so damn hot with your pulley combo. If rob set the tune to retard timing above 150+ IAT2 temps, your computer should pull timing to avoid detonation.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •